OVER ONS
HOE BACA WERKT

Bikers Against Child Abuse, Inc. (BACA) heeft een centraal contactpersoon (Child Liaison) die hulpvragen aanneemt van instanties of individuen. Een erkende organisatie waar het kind contact mee heeft of een volwassene uit de directe omgeving van het kind stelt vast dat het kind nog steeds angst heeft voor zijn omgeving. De organisatie verwijst dan door naar BACA of de volwassene neemt contact op met BACA.

De contactpersoon controleert of het om een bestaande zaak gaat, of er contact is geweest met de autoriteiten en of de zaak is opgenomen in hun systeem. De contactpersoon neemt contact op met de familie voor een intake gesprek waarna mogelijk een level 1 ride word georganiseerd naar het huis van het kind of een andere locatie. Het hele BACA chapter rijd mee om het kind te ontmoeten en hij/zij krijgt een vest waarop de roadname van het kind en een BACA child backpatch is bevestigd. Het kind is vrij om het vest wel of niet te dragen. Deze bezoeken duren over het algemeen een half uur.

Bij dit eerste contact krijgt het kind de naam en telefoonnummers van twee BACA leden. Zij worden de eerste contactpersonen (Primaries) van het kind. Voordat deze leden eerste contactpersoon worden zijn deze leden grondig gecontroleerd en hebben ze een recente Verklaring Omtrent Gedrag (V.O.G.) voor omgang met kinderen ingeleverd. Daarnaast hebben ze minimaal 1 jaar binnen de organisatie opleidingen gevolgd, met het chapter mee gereden en hebben ze aangepaste instructies gekregen.

Wanneer het kind bang is en zijn BACA familie bij zich wil hebben, kan het kind deze bikers bellen. Deze zullen dan het kind thuis opzoeken en geruststellen zodat het kind zich weer veilig en beschermd voelt. BACA leden en -supporters ondersteunen de kinderen ook door ze te escorteren als ze bang zijn in hun buurt, door regelmatig langs het huis van het kind te rijden, mee te gaan naar eventuele verhoren en door bij de kinderen te zijn als ze zich alleen en bang voelen. De BACA leden gaan nooit alleen naar het huis van het kind en nooit zonder dat de ouders/verzorgers ingelicht zijn over hun komst en daar toestemming voor hebben gegeven. Ons doel is om de kinderen en hun families te leren hoe krachtig ze kunnen zijn. We zijn zo lang aanwezig als het kind ons nodig heeft, niet langer. BACA organiseert ook andere zaken voor de kinderen zoals kinderdagen.

RIDEOUT EERSTE NIVEAU (LEVEL 1 RIDE)

Bestaat uit het organiseren en uitvoeren van een “Level 1 ride” met zoveel BACA leden als mogelijk. We rijden als een groep naar het kind waar de ouders/verzorgers bij aanwezig zijn om ons te helpen het kind een vest met patches, een beer of deken en een foto van het kind met zijn/haar nieuwe familieleden erop te geven. Als het kind bang is, hopen we dat het kind de foto zal gebruiken als een bewijs van de boodschap: ”ik ben niet alleen en je wil geen ruzie met mijn familie.”

RIDEOUT TWEEDE NIVEAU (LEVEL 2 RIDE)

Als de level 1 ride niet voldoende is om verder misbruik of mishandeling te stoppen zullen verschillende BACA leden ingezet worden om zich te laten zien. Deze groep BACA leden zal zich bij de woning van het kind vertonen op het moment dat het kind het meest kwetsbaar is. Het doel van de BACA aanwezigheid is om de kinderen en de familie van de kinderen te beschermen, indien noodzakelijk.

AANWEZIGHEID OP RECHTBANKEN E.D.

Indien nodig, zullen we met ons beschadigde familielid meegaan naar onder meer een rechtszaak. Het enige doel daarvan is om er voor te zorgen dat het kind minder geïntimideerd en bang is. Als het kind onze aanwezigheid in de rechtbank op prijs stelt, worden de advocaat van het kind en de rechtbank ingelicht dat we erbij zullen zijn. Er word absoluut geen fysiek contact getolereerd door BACA. Een ieder die dit toch zou doen handelt tegen de regels van BACA en zal persoonlijk volledig verantwoordelijk worden gesteld voor zijn/haar actie. Als het enigszins mogelijk is zullen de aan het kind toegewezen BACA leden ook aanwezig zijn.

DONATIES

Wat doet BACA Nederland met het geld dat binnenkomt? Allereerst, er zijn geen betaalde krachten binnen BACA. Geen salarissen, bonussen, geen onkosten of ontslag vergoedingen, geen reiskosten, benzinegeld, reparatiekosten, leasing en ga zo maar door. BACA heeft geen clubhuizen en daardoor geen kosten voor huur, onderhoud, energie en dergelijke.

Al het geld dat binnenkomt word gebruikt voor het doel, het teruggeven van zelfvertrouwen aan seksueel misbruikte en mishandelde kinderen. Van de inkomsten betalen we de vaste kosten als Kamer van Koophandel, Notaris/Advocaat, bankkosten, administratiekosten, telefonische hulplijnen, internet, postbussen, flyers en ander drukwerk voor voorlichting, spandoeken, banners, promotiemateriaal, verzendkosten, en wat zo verder voor komt. BACA ondersteunt wanneer er mogelijkheden zijn om het kind te versterken of er door omstandigheden een terugval dreigt. Daar horen financiële middelen ook bij. Dit wordt per individueel geval beoordeeld. Rijden we voor het eerst met een kind op de Level 1 en zijn er extra kosten dan zijn die uiteraard voor BACA. We organiseren jaarlijks een promotiedag, de 100 miles 4 baca. Er is ook een Kinderdag en een sinterklaasfeest voor alle BACA kinderen. Alles wordt betaald uit eigen zak en van geld dat we van donaties en vanuit evenementen binnen krijgen.

1 keer per jaar organiseren we een promotierit, de 100 miles 4 BACA, een motorrit van 100 mijl. Deze rit word wereldwijd op de derde zaterdag van mei gereden en is bedoeld om te laten zien aan zowel motorrijders als aan de wereld daaromheen, dat we er zijn en wat we doen. In 2012 was dit in Melderslo, 2013 werd gereden vanuit Ommen, 2014 vanuit Dreiber en van 2015 t/m 2019 vanuit Kesteren. Een deel van de opbrengst van de 100 miles 4 BACA word gebruikt om BACA International te steunen zodat BACA ook in andere landen opgezet kan worden. Zo is er bereikt dat BACA naast in Nederland ook in de rest van Europa kinderen helpt. Kindermisbruik is overal. Gelukkig zijn ook Bikers overal en kan, op de BACA manier, overal de helpende (biker) hand worden toegestoken.

Dutch Chapter

Best, Netherlands, 5683 KC

Helpline: 06-31363310

President@du-nld.bacaworld.org

Klik hier om de chapter pagina te bezoeken.

Dutch Delta Chapter

4731 HR Oudenbosch, The Netherlands

Hulplijn: 06-11493074

president@de-nld.bacaworld.org

Klik hier om de chapter pagina te bezoeken.

Dutch East Chapter

Apeldoorn, The Netherlands

Hulplijn: 06-365 142 21

president@ea-nld.bacaworld.org

Klik hier om de chapter pagina te bezoeken.

Dutch North Chapter

Uffelte, the Netherlands, 7975 RV

Hulplijn: 06 365 529 22

president@no-nld.bacaworld.org

Klik hier om de chapter pagina te bezoeken.

Dutch West Chapter

Noord-Scharwoude, Nederland

Hulplijn: +31(0)6-365-133-79

president@we-nld.bacaworld.org

Klik hier om de chapter pagina te bezoeken.